Minilån er for den voksne, der kan administrere et pengelån

Et minilån er for voksne over 25 år, som kan administrere sine pengesager. Renteprocenten fastsættes fra sag til sag og ud fra en individuel kreditvurdering. Kreditværdighed er den væsentligste faktor for den seriøse udlåner af pengelån.

Kriterierne for minilån

  • ved Minilån over 25 år – ikke krævet ved almindelige pengelån i banken
  • ikke registreret i RKI – kræves normalt af alle også ved pengelån
  • hustandsindkomst over 100.000 – kan klares af alle der ikke er på pension eller bistand

Du kan optage et minilån, hvis du er over 25 år og ikke er registreret i RKIJo mere seriøst kunderne vurderes, jo mindre sandsynligt er det, at der tabes penge på kunderne, og derfor er processen til gavn for kunderne selv.

Problemet er, at mange bliver fristede. Når det bliver ”nemt” at opnå en kredit så klattes lånet bort, og når vedkommende bagefter fortryder sit Minilån, så mindskes lysten til at betale pengene tilbage.

Hvem udlåner Minilån?

Minilån er et kontept og meget diskrete i forhold til, hvem de er. Selskabet holder til i Hellerup, men udover dette er det meget sparsomt, hvem der står bag. Søndagsavisen foretog en sammenligning i 2006, hvor Jysk og Silvan var billigst og lå på niveau med bankernes normalrente på forbrugslån dengang. Den slags kan, som vi skriver, ændre sig løbende. Du bør være opmærksom på din privatøkonomi, for at søge de bedste muligheder til den rigtige pris med de servicemuligheder der matcher de krav, du stiller.

Pengelånen giver en frihed i forhold til, hvor du vil bruge dine penge henne. Der ligger en vis forventning om, at hvis du henter en kredit på 30.000 kr. så er det dér du vil bruge hovedparten af dine penge. Det siges ikke, men ligger som sådan en underforstået salgsstrategi. Det handler om ren markedsføring, når varehusene ansætter personale der står for at administrere disse lån. Ikke alene på grund af den lille returkommission som også ydes, men altså også fordi der er et væsentligt mersalg forbundet med de godkendte lån.

Obs på aftaleændring

Det skal afslutningsvis anføres, at man i særdeleshed bør være opmærksom på at aftaleændring (herunder tidlig indfrielse) koster 250,- mens sammenlægning af lån yderligere tillægges 350,- i gebyr. Opstår der en konflikt eller en sag som ikke er angivet i gebyroversigten så er timeprisen mindst 250,-. Det kan blive en bekostelig affære.

Det mest farlige ved alle former for låntagning er næsten altid, at fokus er på det man vil opnå med sin låneansøgning. Det er således alt for sjældent at de egentlige betingelser bliver læst og forstået. ”Det ser meget normalt ud” tænker de fleste, sætter kragetæerne og handler sine varer. Når det bagefter bliver hverdag er betingelserne måske en møllesten om benet.