Et billigt lån er ikke nødvendigvis det billigste lån – læs hvorfor

Det at opnå et billigt lån er et spørgsmål om at se sig for. Sammenligne priser, service, og ikke altid vælge det billigste lån, hvis forskellen er minimal.

Der er flere former for service du kan få gavn af

  • netbank – så du kan administrere et billigt lån
  • kortmulighed – så du evt. også kan bruge kontoen når du er på ferie
  • tidlig indfrielse – nogle af de billigste lån tager tårnhøjt gebyr for dette
  • sms netbank – ikke alle banker har dette, men hvis det findes er det smart

Vær opmærksom på forskellige faktorer, når du vil optage et billigt lånKontakt først din egen banken og hør om deres billigste lån

På lignende måde kan det godt betale sig at kontakte banken FØR du opretter et lån for f.eks. at høre om ekstra tilbud de måtte have. Det kunne være muligheden for afdragsfrie måneder under sygdom, eller at du kan oprette en forsikring ved arbejdsskade så dit lån ikke bliver en skygge på din privatøkonomi.

Dette er noget mange ikke tænker over, faktisk fordi de – naturligvis – ikke bryder sig om at tænke på sygdom, ulykker og sågar dødsfald. Ikke desto mindre vil din ansvarlige håndtering af den slags primært overbevise din kontakt i banken om at du tænker over tingene, men også samtidig give dig de bedste kort på hånden når du skal vælge.

Tidlig indfrielse

Tidlig indfrielse handler ikke nødvendigvis om, at du vil indfri hele lånet tidligere, men hvis nu du pludselig kommer i besiddelse af ekstra penge (f.eks. en lottogevinst på 50.000 eller en pludselig arv), så kan du lige så godt nedbringe din gæld.

Dér hvor det billigste lån ofte dumper er, hvis der er den mindste ændring i en eller flere faktorer, så betales der skyhøje gebyrer for en fleksibilitet du kunne have fået til spotpris, hvis du havde set dig for.

Glem ikke at tænke på renterne, når du vil finde det billigste lånHusk på variabel eller fast rente, når du vil optage et billigt lån

Husk i øvrigt også en faktor som ordet ”fast” eller ”variabel” rente. Det står dig frit for at bruge krystalkugler til at gætte på renteudviklingen, men det anbefales at være forsigtig. Selv små udsving i procenter kan gøre det væsentligt dyrere, at have valgt det billigste lån fordi man havde overset, at der ikke var nogen max-grænse for renteprocenten. Mange eksperter har taget fejl op igennem historien, og der vil stadig være ganske mange som bliver nødt til at gå fra hus og hjem, fordi de dels ikke har lært at sætte tæring efter næring. De har også stolet på bankerne, som om disse var helt uafhængige rådgivere med udgangspunkt i dine interesser og din privatøkonomi. Derfor udtrykket ”købmænd i penge.”