Banklån er ofte et nemt lån fordi banken kender dig

Banken ved meget mere om dig end du normalt forestiller dig. Har du en stabil saldo? En stabil økonomi? Svaret finder du ved at tage en udskrift af din netbank – bare for de sidste 3 måneder.

Optag et banklån med en stabil økonomiEr der konstant overtræk eller kører økonomien på skinner? Dette punkt er det første skridt i at vurdere, hvorvidt det bedst kan betale sig for dig at søge et banklån og om det bliver et nemt lån at opnå. Hvis du ser en manglende stabilitet bør du nok forberede dig på, at der skal arbejdes lidt fra din side af, hvis banken skal hoppe med på din nye idé.

Glem ikke at bankerne gerne vil hjælpe dig så længe, at de kan tjene penge på at yde dig et banklån. Dog har de en naturlig interesse i, at det de tilbyder dig et nemt lån ikke bliver en sovepude, hvis du kunne forbedre din egen situation.

Hvad er en ansvarlig kunde?

Bankerne kan godt lide ansvarlige kunder, der;

  • har et budget
  • kender sin økonomi
  • er ærlig om sin økonomi
  • sætter tæring efter næring

Ovenstående punkter er logik for burhøns for alle som har et ansvarligt forhold til penge, men det er bestemt ikke alle der overholder f.eks. det første punkt. Har du lagt mærke til, hvor mange dankort-brugere, der er drømmekunder for bankernes gebyrindtægter? Selvom du flere steder kommer til at betale mellem 2,50 og 5 kroner hver gang du hæver på dit Visa-Dankort, så er der mange der først tager den ”på beløbet”, når de handler i den lokale Netto, hvorefter de gentager processen i kiosken ti minutter efter når den daglige avis skal købes.

Den slags er noget bankerne lægger mærke til. Dine pengevaner kan granskes helt ned i den mindste petitesse, hvis banken virkelig vil være sikker på om de vil bevilge dig et banklån. Hvis din økonomi skal være stabil, skal du helst kunne tåle et par måneder på sygedagpenge-niveau. Alt for stram økonomi er årsagen til at rigtig mange ender som ”dårlige betalere.”

Nøgleord, når du skal samarbejde med banken

Formelt, og statistisk, har folk aldrig haft så mange penge mellem hænderne som de har nu, men alligevel knækker filmen for rigtig mange mennesker. Dette kan du undgå hvis du sætter ærlighed og planlægning som nøgleord for dit partnerskab med din bank. Du kan godt have en forbigående dårlig vind, men hvis det skal være forbigående vil banken gerne se det ud af dit budget. Her kan et regneark være et uvurderligt værktøj fordi det nemt viser os hvor skoen trykker og giver os mulighed for, at justere og se effekten af selv små pengeomlægninger.

Du har en langt større chance for at dit banklån bliver godkendt, hvis du husker disse ting, og viser at du har en plan der er holdbar, når du gransker din økonomi, og så kan det blive et nemt lån der kan hjælpe dig igennem og bevare sundheden i pengesagerne, fremfor at lade sig friste af alternativerne, der ofte viser sig at være langt dyrere. Hvorfor betale meget mere hvis det kun kræver en lille indsats at få sat tingene i system? Ofte er det kun fordi vi ikke når at tænke tingene igennem at det går galt.